/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Zeci de comercianți au participat la iarmarocul sezonier de răsad, care va dura până pe 30 iunie

missing
29 mai 2021, ora 21:35

După ce au aruncat grămezi întregi de răsaduri din cauza lipsei cumpărătorilor, comercianții din piața de pe strada Cărbunarilor din Capitală s-au mutat în preajma Pieței Centrale. Acolo a fost organizat un iarmaroc de sezon, iar vânzătorii și-au scos la tarabe răsaduri de tot felul – de la cele mai diverse soiuri de roșii și castraveți și până la legume târzii. Comercianții spun că vânzările sunt un pic mai bune, doar că această decizie putea a fi luată mai devreme, deoarece până acum au suferit pagube esențiale.

Acestă femeie ne-a spus că fluxul de oameni este mare la Piața Centrală și vânzările sunt mai bune, doar că prea târziu au luat decizia autoritățile. Iar această vânzătoare spune că a fost nevoită să arunce mult răsad până a ajuns la Piața Centrală. Totuși, unii comercianți se plâng că taxa de 75 de lei pe zi este destul de mare și bate la buzunar.

Chiar dacă s-au mutat la Piața Centrală, unde fluxul de oameni este mai mare, comercianții spun că prețurile la răsaduri au rămas aceleași.

Iar comercianții care vindeau și până acum răsaduri în preajma Pieței Centrale nu văd o concurență mai mare și spun că în piață există loc pentru fiecare.

Iar oamenii care au trecut astăzi prin zona iarmarocului spun că prețurile sunt destul de accesibile, iar asortimentul – variat.

Decizia a fost luată de autoritățile municipale care le-au permis acestora să organizeze un iarmaroc de sezon. Ei trebuie să plătească o taxă de 75 de lei pe zi. Târgul va fi deschis până la date de 30 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram