vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAgroEcoVIDEO. Cultivarea amestecurilor de culturi (borceagurilor)

VIDEO. Cultivarea amestecurilor de culturi (borceagurilor)

Recomandate

Amestecurile de leguminoase pentru boabe și cereale sunt promițătoare pentru o producție de culturi proteice autohtone rentabilă și eficientă din punct de vedere al resurselor.

Ca metode standardizate, practice de cultivare au fost formate amestecurile dintre mazăre + orz și bob + ovăz, ambele cu un raport de amestec de 80% respectiv 40% din norma de semănat în cultură pură (atât pentru borceagurile de toamnă, cât și pentru cele de primăvară).

Cerealele servesc drept cultură de sprijin, suprimă buruienile și oferă o siguranță în cazul când leguminoasele pentru boabe se dezvoltă slab.

Începând cu anul 2010 a crescut cota suprafețelor cultivate cu mazăre ecologică și bob ecologic, care în majoritatea cazurilor se cultivă în amestec.

La acest lucru au contribuit, nu în ultimul rând, morile, care cumpără și separă amestecurile.

Acest material a fost tradus în cadrul proiectului ”InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A. O. „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației ”Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). Adresăm sincere mulțumiri finanțatorului.

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco