image
Sursa foto: Минский Диалог//Facebook

Vlad Kulminski: „Igor Dodon a predat partidul lui Vladimir Voronin; Moscova a înțeles că Dodon va pierde alegerile”

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, ar fi predat puterea partidului liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, odată cu formarea blocul electoral PSRM-PCRM. La moment Igor Dodon ar încerca cu orice preț să demonstreze Kremlinului că el va proteja interesele Federației Ruse aici în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de directorului executiv IPIS, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Vlad Kulminski susține că și Moscova a înțeles acum ca și la alegerile prezidențiale anterioare că Igor Dodon nu va câștiga alegerile.

„Igor Dodon încearcă să demonstreze Kremlinului că el va proteja interesele Federației Ruse aici în Republica Moldova până la ultimul moment. Mesajele lui sunt similare cu cele ale altor țări post-sovietice.(...) Moscova la alegerile prezidențiale ar fi putut să facă mult mai multe și din punct de vedere mediatic, și din punct de vedere financiar, dar acest lucru nu a fost făcut. Eu cred că Moscova a înțeles foarte bine că domnul Dodon va pierde alegerile.(...) Domnul Dodon a predat partidul domnului Voronin, pentru că din această alianță are de câștigat Voronin. Va nimeri în parlament cu o fracțiune compusă din vreo 7-8 deputați și el acolo va fi prima vioară, dar domnul Dodon este discreditat acum și pe plan intern și pe plan extern. Chiar și cei care îl gestionau din Ferația Rusă, din administrația de la Kremlin, nu-l mai cred că el are capacitatea de a produce ceva în RM, care ar putea acumula un scor electoral bun”, a declarat Vlad Kulminski.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat în cadrul emisiunii că aceste alegeri anticipate sunt necesare și în urma lor se așteaptă îmbunătățirea relațiilor Republicii Moldova cu Parlamentul European.

„Este foarte bine că aceste alegeri au loc. Noi ca membri ai Parlamentului European ne dorim un dialog cât mai strâns cu Parlamentul RM și în ultima perioadă am avut de suferit. Colaborarea noastră nu a mai fost atât de fructuoasă. A fost bună, a fost în regulă, dar mai puțin fructuoasă.(...) Cu cât avem la Chișinău un Guvern mai hotărât pe agenda de reformă pe modernizarea țării, cu atât putem ajuta și noi mai mult”, a declarat preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, Siegfried Mureșan.

Emisiunea poate fi urmărită integra aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: