image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre acuzațiile Maiei Sandu că familia sa e urmărită de MAI la comanda PSRM: „Se victimizează, Voicu e deștept”

Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că se victimizează atunci când spune că membri ai familiei sale sunt urmăriți de Ministerul de Interne, la comanda PSRM. Liderul PSRM spune că, de fapt, el e victima filajului din partea Serviciului de Informații și Securitate care ar acționa la indicațiile președintelui RM.

„Nu înțeleg de ce mă acuză pe mine, ce am eu cu asta. Sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj sau de urmărire. E o încercare a Maiei Sandu de a se victimiza în campania electorală sau e o stare paranoică, „mania prisledovania”. Mi se pare că e prima și a doua. Sunt aberații”, a declarat Dodon în cadrul vloggului său.

Totodată, Igor Dodon susține că președintele RM și-ar fi triplat paza.

„În fiecare dimineață când vine la serviciu de la Buiucani, eu tot trăiesc la Buiucani peste drum, la fiecare intersecție stau ofițeri SPPS. Ea se teme. Sute de oameni sunt implicați, eu doar îi văd. Asta se numește paranoie. Am un mesaj către SPPS și SIS: oameni buni, aceste timpuri trec. Pentru ce să mergeți la aceste lucruri, suntem oameni pașnici, liniștiți-vă”, a mai spus Dodon.

În același timp, liderul socialiștilor susține că de fapt el este filat de SIS la comanda Președinției și că are imagini din care se vede că este urmărit de ofițeri SIS la întâlnirile sale din teritoriu.

„O dată în două, trei zile, Maia Sandu primește raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, când a dus copiii la grădiniță, ce fac deputații PSRM în teritoriu, ce fac miniștrii, procurorii. Cât am fost eu președinte, după plecarea lui Plahotniuc, nu a fost filaj. Acum se întoarce perioada statului dictatorial, polițienesc. Nu mă refer la poliție, Voicu e destul de deștept, înțelege că acestea sunt aberații și nimeni nu se ocupă de asta”, a argumentat Dodon.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că membrii familiei sale sunt urmăriți de cel puțin câteva săptămâni. Șefa statului a declarat că se întâmplă și în raport cu alți oameni politici, care nu fac parte din PSRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: