image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Slusari: „Fermierii au suspiciuni rezonabile că motorina donată de România se repartizează celor loiali lui Dodon”

Platforma DA cere publicarea, în regim de urgență, a listei celor 46 agenți economici cărora urmează să le fie distribuite, în mod prioritar, 728 tone de motorină sau aproape jumătate din prima tranșă din ajutorul oferit din Romănia.

„Ieri și azi am discutat cu zeci de fermieri din zonele cele mai afectate de secetă. Doar cu unul dintre ei a luat legătura Agenția Rezervelor Materiale. Agricultorii din raioanele de centru și sud au rămas stupefiați, auzând informația că peste 3100 de beneficiari urmează să aștepte, iar deocamdată combustibilul urmează să fie repartizat doar la 46 de întreprinderi. Toți fermieri ignorați au suspiciuni rezonabile că motorina se repartizează după criteriul loialității politice pentru guvernarea lui Dodon, iar agricultorii cu poziție civică activă, care au ieșit la toate protestele, vor primi ultimii motorina”, afirmă vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, dacă în foarte scurt timp nu vor fi clarificate lucrurile, fermierii ar putea ieși din nou la proteste.

Noutăţile partenerilor

comentarii: