image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția Serviciului Informații și Securitate după ce Igor Dodon s-a plâns că este filat

Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție după ce liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că este filat de SIS.

Instituția a negat că ar desfășura activități ce depășesc cadrul legal.

„SIS nu va comenta declarațiile politice. În acelasi timp, instituția neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal. Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că, pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„În pofida oricăror insinuări, SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”, se mai spune în declarația SIS.

Precizăm că Igor Dodon a declarat astăzi că este filat de către Serviciul de Informații și Securitate care ar acționa la indicațiile președintelui RM. Dodon a deschis acest subiect după ce președintele Maia Sandu a declarat că membrii familiei sale sunt urmăriți de cel puțin câteva săptămâni. „Se victimizează”, a comentat liderul PSRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: