(video) Igor Dodon: Cred că, declarațiile recente de filaj ale membrilor de familie este o încercare de a sustrage atenția și de la ancheta privind cazul Ceaus

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a răspuns la întrebările jurnaliștilor și ale cetățenilor într-un nou episod al emisiunii sale tradiționale „Igor Dodon. Președintele răspunde.” Întrebat fiind cum comentează declarațiile făcute de președinta Maia Sandu precum că membrii familiei sale sunt urmăriți la indicația socialiștilor, Igor Dodon a respins aceste acuzații.

Foto: UNIMEDIA

(10:31) „Noi cu toții așteptăm rezultatele Comisiei de anchetă referitor la judecătorul din Ucraina, Nicolae Ceauș. Eu cred că, declarațiile recente de filaj a membrilor de familie și așa mai departe este o încercare de a sustrage atenția și de la aceasta. Eu sper foarte mult că în timpul cel mai apropiat, Comisia de anchetă va ieși cu un raport detaliat totuși ce s-a întâmplat cu Ceaus. De ce se merge la Curtea Constituțională? Probabil se încearcă să utilizeze acest subiect din nou ca punct de discuție, pentru ca Curtea Constituțională să rezolve problema care este”, a declarat Dodon.

(10:18) Igor Dodon: Sunt categoric împotrivă ca Moldova să se alăture sancțiunilor impuse de alte țări.

(10:17) Întrebat fiind dacă dorește să fie prim-ministru, Igor Dodon afirmă că este convins că ar face față în această funcție de prim-ministru și nu-i trebuie un an cum celora de la Harvard ca să intre în detalii cum se fac drumurile.

(10:07) În legătură cu faptul că Maia Sandu îl acuză că ministrul Voicu urmărește membrii familiei sale, Igor Dodon declară că nu înțelege de ce îl acuză pe el. Nu înțeleg de ce pe mine, ce am eu cu asta. Am văzut răspunsul lui Voicu, sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj, ș.a. Explic acest lucru prin una din două - 1. Este o încercare de a se victimiza în campanie electorală și 2. Stare paranoică și îmi pare că este și prima și a doua, Cum atragi atenția în campanie? Spui că ești urmărit, agresat. Aberații. În RM de filaj la moment se ocupă doar SIS-ul care este în subordinea Maiei Sandu.

Apropo, un an jumate în urmă la o ședință a CSS, noi am făcut o analiză detaliată despre filajul în timpul lui Plahotniuc, noi am ridicat toate ordonanțele de ascultare a telefoanelor în timpul lui Plahotniuc, erau date de SIS, de alte, era vorba despre zeci de mii, cu activizare mai mare în campanie electorală din 2014, 2019”.

(10:03) Referitor la vizita președintei, Maia Sandu, la ședința de ieri a CSM, Igor Dodon consideră că aceasta este o încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc. „În general, noi vedem mai multe încercări de a face presiuni pe anumite instituții ale statului din partea instituției prezidențiale în pofida că atribuțiile șefului statului nu presupun astfel de intervenții. Mi-am permis eu în calitate de șef de stat să fac astfel de lucruri - Nu”.

Urmărește aici întreaga emisiune:


Pub