„Мания преследования”. Dodon respinge acuzațiile privind filarea membrilor de familie a Maiei Sandu, la indicația socialiștilor. Doar SIS-ul se ocupă de filaj în Moldova

Liderul PSRM, Igor Dodon, respinge acuzațiile făcute de Maia Sandu precum că membrii familiei sale ar fi urmăriți la indicația socialiștilor. Dodon susține că este vorba despre o încercare a Maiei Sandu de a se victimiza în campania electorală, dar și o stare paranoică. Potrivit politicianului, la moment doar SIS se ocupă la moment de filaj, care este în subordinea Maiei Sandu

Foto: UNIMEDIA

„Nu înțeleg de ce pe mine, ce am eu cu asta. Am văzut răspunsul lui Voicu, sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj, ș.a. Explic acest lucru prin una din două - 1. Este o încercare de a se victimiza în campanie electorală și 2. Stare paranoică și îmi pare că este și prima și a doua, Cum atragi atenția în campanie? Spui că ești urmărit, agresat. Aberații. În RM de filaj la moment se ocupă doar SIS-ul care este în subordinea Maiei Sandu.

Apropo, un an jumate în urmă la o ședință a CSS, noi am făcut o analiză detaliată despre filajul în timpul lui Plahotniuc, noi am ridicat toate ordonanțele de ascultare a telefoanelor în timpul lui Plahotniuc, erau date de SIS, de alte, era vorba despre zeci de mii, cu activizare mai mare în campanie electorală din 2014, 2019.

Ce se întâmplă acum? Noi cunoaștem o informație foarte sigură că o dată în 2-3 Maia Sandu primește pe masă un raport, detaliat de la SIS, ce a făcut Dodon, soția lui Dodon, când s-au dus copii la școală, când l-au adus, ce fac deputații PSRM în teritoriu, iată asta se întâmplă într-adevăr în Moldova. De filaj în Moldova acum se ocupă SIS, la indicația președintelui țării. SIS o să zică că nu-i așa. Voi credeți că oamenii sunt proști? Acum se întoarce perioada - stat dictatorial. Asta e o încercare de victimizare.

Parte a doua - paranoia. Maia Sandu și-a triplat paza, în fiecare dimineață când vine la serviciu, la fiecare intersecție de la Buiucani până la instituția prezindențială stau ofițerii SPPS, sau în formă de trecător, stau la fiecare intersecție, sute de oameni sunt implicați”, a declarat Dodon.

Membrii familiei Maia Sandu sunt urmăriți de cel puțin câteva săptămâni, afirmă însăși președinta. Aceasta îl acuză pe ministrul Pavel Voicu, care la comanda socialiștilor ar fi dispus acest lucru. Mai mult, Sandu declară că astfel de acțiuni se întâmplă nu doar în raport cu aceasta, dar și cu alți oameni politici care nu fac parte din PSRM. Chiar și așa, Sandu spune că nu depune o plângere, însă face apel la cetățeni să iasă la vot pentru a alege un parlament onest care va curăți instituțiile.


Pub