Transporta mărfuri fără acte de proveniență. Un bărbat din Edineț, stopat de polițiștii de frontieră

Un bărbat din Edineț, în vârstă de 42 de ani, a rămas fără mărfurile pe care le transporta în lipsa actelor de proveniență. Acestea au fost depozitate în camera corpurilor delicte ale Direcției regionale Nord până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Incidentul a fost consemnat în seara zilei de 26 mai.

Foto: border.gov.md

Ofițerii de investigații în comun cu ofițerii echipelor mobile ai Direcției regionale Nord au întreprins acțiuni de contracarare a transportului ilicit de bunuri. Astfel, acționând în baza unei informații operative, la ieșire din orașul Lipcani au stopat în trafic mijlocul de transport de marca Mazda. La volanul mașinii se afla un locuitor al raionului Edineț, în vârstă de 42 de ani. 

La solicitarea polițistului de frontieră de a prezenta actele mijlocului de transport a fost observat vizual în interiorul mașinii diverse bunuri. Și anume 13 motocositoare și două pompe. Conform pieței interne valoarea aproximativă este de 100 mii lei. Întrebat despre încărcătura transportată și proveniență acesteia, conducătorul auto a comunicat că a procurat-o din orașul Lipcani. Ce ține de documentele însoțitoare necesare, în momentul cercetării bărbatul nu deținea niciun act. 

Ulterior pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și documentarea cazului dat, mijlocul de transport a fost escortat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, iar aparatura depozitată în camera de păstrare a corpurilor delicte din incinta Direcției ragionale Nord.


Pub