„Te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri”: Răspunsul Rodicăi Ciorănică la valul de critică

„Vă asigur, e mai liniştitor să te înconjori de 100 de oameni minunaţi decât de 100 de mii care te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri”. Așa a reacționat Rodica Ciorănică la gestul celor care au refuzat premiul, sub pretextul că Vladimir Voronin a fost desemnat „omul secolului” în cadrul ceremoniei de desemnare a câștigătorilor premiilor „Omul Anului”. Jurnalista susține că aceasta a fost decizia publicului care l-au susținut cu voturi pe liderul PCRM, iar cei nemulțumiți au fost rugați să returneze distincțiile, scrie SHOK.md.

Foto:

„Scriu asta nu pentru cei care nu mă cunosc și nu îi interesează adevărul. Scriu asta pentru cei care mă cunosc şi mă respectă. Chiar dacă vocile voastre nu sunt atât de vocale, ştiu că relaţia noastră contează. Voi începe cu o confesiune total neinteresantă. L-am văzut și am vorbit cu dl Voronin, o sigură dată, la Omul Anului 2020! Am ajuns în acest punct pentru că am ales să fim corecţi cu cei care au propus nume pentru Omul Anului şi cu cei care au votat aceste nume – 375 000 voturi.

Am venit acum trei zile cu o reacţie publică, pe pagina VIP magazin, dar se pare că prea puţini sunt interesaţi de adevăr. Așa că vreau să vă rog un singur lucru: încetați atacurile la persoană. Încetaţi să mă insultaţi. Nu vreau să ajung la asta, dar vă amintesc – pentru defăimare se acţionează în justitie. Mi-am construit numele prin foarte multă muncă şi nu o să vă permit să îl călcaţi în picioare”, a menționat aceasta pe pagina ei de Facebook.

Ciorănică a făcut și un ape la toți cei care au declarat pe rețelele de socilizare că refuză premiile: „Este decizia voastră! Dar pe lângă declarațiile suferinde de pe facebook, vă rog să aduceți premiile în redacție. Eu şi echipa mea ne-am luat lecţia – am înţeles cât costă corectitudinea cu care ne-am tratat publicul, prieteniile, respectul şi care era preţul cuvintelor dulci despre cât de mult ne iubiţi. Dar am văzut şi pentru cine contez şi contăm. Și asta e foarte important! …Acum sunt foarte bine. E ca într-o seară caldă de sâmbătă, după ce faci curat în casă. Vă asigur, e mai liniştitor să te înconjori de 100 de oameni minunaţi decât de 100 de mii care te îmbrăţişează şi te vând pentru 3 like-uri. Este ultima mea reacţie la tot ce se întâmplă. Vă multumesc tuturor pentru dragoste, dar si pentru trădare. Repet, sunt lecţiile mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Sper să le învăţ, măcar de data asta”.

 Fostul șef de stat, Vladimir Voronin a fost desemnat omul secolului alături de Valentina Rusu-Ciobanu și Nicolae Botgros, pe 22 mai.

La câteva zile după desfășurarea galei, mai multe persoane publice au criticat decizia făcută de juriu și au decis să returneze premiile. Majoritatea a ținut să precizeze legătura fostului oficial cu violențele de la 7 aprilie și represiunile care au urmat : Stela Popa, Pașa Parfeni, Sergiu Volok, Val Butnaru, Diana Voevuțki, Valeria Duca, Doina Danielean, Diana Guja, Ala Nemerenco.

Astfel, prima care a venit cu un mesaj în care își exprimă indignarea a fost jurnalista Stela Popa. Aceasta a anunțat că renunță la premiul și titlul de „Cea mai bună prezentatoare de știri din R. Moldova” pe care l-a primit din partea revistei VIP Magazin în anul 2014.

După care a urmat Pasha Parfeni, interpretul a declarat pe pagina lui de Facebook că renunță cu speranța că pe viitor, organizatorii acestor decernări să atragă atenția la tot ceea ce înseamnă notorietate și verticalitate: „Această mișcare a organizatorilor nu este cea mai inspirată, are, evident, iz politic și discreditează tot ce ar trebui să reprezinte un astfel de premiu, care poartă răsunătoarea denumire de „Omul Anului”. Reușitele lui Vladimir Voronin ani la rând au fost ignorate de organizatori, iar acum, când Voronin participă în campania electorală, au fost scoase de pe rafturi prăfuite. Nu mi se pare corect.”.

Actorul Sergiu Volok: „Vă anunț că renunț la premiul acordat Vip Magazin „Rebelul anului”, înmânat de Constantin Cheianu, cu mult respect față de acest popor, fac această acțiune, fie și simbolică, iar diplomei îi voi da foc

Val Butnaru, fondatorul trustului media „Jurnal Trust Media” a menționat că nici nu a fost prezent la eveniment: „Ca să fie clar pentru toată lumea gestul meu, vă rog să vedeți pe youtube declarația mea din 9 aprilie, 2009, în care denunțam crimele „bătrânului general” și ceream azil politic în SUA pentru toată echipa „Jurnalului”.

Valeria Duca a refuzat premiul acordat la inceputul anului 2015, la categoria Pictura. Aceasta susțină că o statuie din plastic nu prezintă o realizare.

Doina Danielian: „Renunț! Mi-a fost extrem de greu! De ce?! O iubesc și o respect enorm pe Rodica și fetele din echipa ei frumoasă! Sper să înțeleagă că acest refuz nu e un război, dar e un protest, asemeni cu cel din 2009 la care am zis clar ceva pentru Voronin…”.


Pub