Judecătoria Chișinău a refuzat cererea de confiscare a averii lui Diacov. ANI va contesta hotărârea instanței

Judecătoria Chișinău, sediul Centru a respins cererea Autorității Naționale de Integritate (ANI) de confiscare a averii nejustificate a deputatului Dumitru Diacov, în mărime de peste 600 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

Ședința de judecată privind pronunțarea hotărârii instanței de fond în contextul cererii ANI de confiscare a averii nejustificate a lui Diacov a avut loc astăzi, 28 mai. 

După ce la începutul anului, ANI a stabilit o diferență substanțială în mărime de peste 600 de mii de lei, inspectorul de integritate a dispus confiscarea acestei averi nejustificate, în baza căreia ANI a remis cererea de confiscare acestei averi în instanța de judecată.

Însă, Judecătoria Chișinău, sediul Centru a respins cererea ANI de confiscare a averii nejustificate. ANI consideră această decizie ca fiind una neîntemeiată, fapt pentru care va înainta o contestație la Curtea de Apel Chișinău.

Deocamdată, nu se cunosc motivele respingerii cererii ANI pe această cauză. 

În februarie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința lui Dumitru Diacov, deputat din Parlamentul Republicii Moldova în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 - 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Justiția urmează să se pronunțe pe marginea acestui dosar.

La scurt timp, Dumitru Diacov a venit cu o reacție referitor la decizia ANI: „În legătură cu raportul ANI, publicat în presă... Am impresia că procesul de dezbinare și denigrare a PD, început acum un an, continuă. Voi lăsa justiția să spună ultimul cuvânt”, a declarat Dumitru Diacov pentru UNIMEDIA.


Pub