Maratonul de vaccinare, după 4 ore: Aproape o mie de moldoveni, imunizați cu Pfizer

1148 de doze de vaccin au fost administrate, în 4 ore de la începerea maratonului Vaccinării de la Palatul Republicii. Cei mai mulți au fost imunizați cu Pfizer, potrivit ministerului Sănătății.

Foto: msmps.gov.md
I Doză - 898;
II Doză - 250;
Pfizer - 821 doze;
AstraZeneca - 289 doze;
Sinophram - 38 doze; 

Cozile s-au format de la prima oră a dimineții. Peste o mie de persoane așteptau în rând la vaccinare în jurul orei 08:00. Primarul capitalei a anunțat că în stoc sunt peste 4 mii de doze anti-Covid, iar după necesitate și disponibilitatea vaccinurilor pe parcursul următoarelor trei zile va fi completat.

Au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00 cu 30 de minute pauză. Totodată, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Sunt invitați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția Covid-19.


Pub