Nagacevschi răspunde criticilor pentru absența de la ședința Guvernului: „Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum”

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu o reacție după ce unii l-au acuzat că alături de alți miniștri a blocat finanțarea în sumă de 100 milioane de dolari, grant din partea SUA. Acesta afirmă că decizia politică de a vota sau nu proiectele, o ia fiecare ministru și nimeni nu-l poate impune să vină la ședință sau nu. Totodată, menționează că Guvernul în demisie nu poate să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau mai mare de un an.

Foto: UNIMEDIA
„Proiectele de acorduri prevedeau, printre altele, că acestea se prelungesc pentru o perioadă de 4 ani. Conform Legii însă Guvernul în demisie nu poate să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau mai mare de un an, fapt ce a impus necesitatea unor discuții suplimentare pentru a respecta cadrul legal național. Vă amintesc că ați blocat dreptul Guvernului în demisie de a semna acorduri internaționale prin nepromulgarea Legii adoptate de Parlament. S-a spus că nu este nimic ce arde. Decizia politică de a vota sau nu proiectele, o ia fiecare ministru și nimeni nu-l poate impune să voteze sau nu, să vină la ședință sau nu.
Presiunea publică concertată nu mă impresionează ,,dragi” populiști. Puteți face spectacol cât doriți. Guvernul e în demisie așa cum ați vrut voi. Ați provocat criza. Acum descurcați-vă. Strigați „miniștrii lui Dodon”... Nu ,,fraților”, eu am fost ministru al RM cu responsabilitate față de Parlament. Domnul Dodon a fost Președinte al RM. Astăzi sunt în demisie. Care-i responsabilitatea mea politică și constituțională sau de altă natură, citiți hotărârile CC și practica internațională. Când și cum mă prezint la ședințe, decid eu. Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum. Lăsați Guvernul în pace și nu-l atrageți în acțiuni de agitație electorală prin declarații iresponsabile ce fac rău țării”, a scris Nagacevschi.
Acesta a atașat și aviul MJ din 27.05.2021 la proiectul din 27.05.2021.
Ședința Guvernul a eșuat, miniștrii nu a reușit nici ieri să aprobe cele două granturi acordate de Statele Unite ale Americii. „Miniștrii au discutat pe marginea subiectelor, dar nu au ajuns la un consens”, a declarat pentru UNIMEDIA, reprezentantul serviciului de presă al Guvernului. 


Pub