Bardar 25 ani a câștigat premiul
Taste
Master, cea mai înaltă distincție a competiției The Taste Masters 2021 care a avut loc
la Londra la începutul lunii mai.
Competiția a adus împreună cele mai bune
băuturi pe care industria de brandy le poate oferi la nivel mondial. Mostrele
de divin au fost expediate cu avionul la Londra, fiind ulterior degustate în
orb de către jurați. Din cauza restricțiilor, competiția s-a desfășurat
virtual.
„Distincția de Taste Master este un premiu
extrem de important nu doar pentru distileria Bardar, dar și pentru imaginea
internațională a divinului produs în Moldova. Divinurile noastre, cunoscute pe
larg publicului local, demonstrează, din nou, că au un mare potențial de
afirmare și pe plan extern, reușind să aducă acasă rezultate extraordinare, de
valoare internațională, și de care trebuie să fim toți mândri.” a declarat
Boris Duca, președintele S.A. Bardar.
Un premiu câștigat cu unanimitate de voturi
„După degustarea tuturor mostrelor de
brandy participante, a venit timpul să luăm decizia finală și anume alegerea
brandy-ului demn de cea mai înaltă distincție a competiției The Brandy Taste Master 2021. După o
analiză amănunțită, votul a fost unanim pentru divinul Bardar 25 ani, produs în
Moldova.” spune Melita Kiely, unul dintre jurații competiției, editorul
revistei The Spirits Business și președinte al
degustării.
Jurații au rămas
profund impresionați de buchetul plin pe care îl oferă divinul Bardar 25 de ani: „Am fost pătruns de
evoluția gustului, de notele terțiare subtile - de piele, balsamice, fructe
uscate - multe fructe uscate.” a afirmat Ivan Dixon, unul dintre jurații
competiției. Tot el a mai afirmat că divinurile produse în Moldova fac
concurență serioasă coniacurilor și armaniacurilor, oferind aceleași note, însă
într-un mod diferit. ”Niște băuturi complexe și foarte calitative. Am degustat
cu mare plăcere divinul, plăcut, dar complex.
Un argument în plus pentru acestea: există un amestec frumos de
accesibil, dar complex. "
Divinul Bardar 25 de ani nu a fost unicul divin al distileriei Bardar, apreciat în cadrul competiției. Jurații au fost plăcut surprinși și de ”notele pătrunzătoare de stafide și vanilie” prezente în divinul Bardar 10 ani, decernându-l cu medalia de argint.
Bardar 25 de ani va fi în curând disponibil în magazine
„Pentru crearea Bardar 25 ani, am fost
riguroși în selectarea celor mai bune distilate maturate timp de 25-30 de ani.
Apoi, am ales cu atenție cele mai bune butoaie de stejar în care divinul a
urmat o perioadă de odihnă de alți 3 ani, înainte să ajungă în sticlă.
Rezultatul este obținerea unui divin cu un buchet bogat și complex, în care treptat se dezvăluie nuanțe ușoare
de iasomie si trandafir, urmate de portocală supracoaptă și multe fructe uscate
- în special prune și pere, iar la final
se regăsesc nuanțele de piele în combinație cu mușchi de copac, cafea prăjită
și tabac.
În cel mai apropiat timp Bardar 25 de ani va apărea și pe
rafturile magazinelor specializate de la noi din țară.”, a declarat Boris Duca,
președintele S.A. Bardar.
Întrebat care este secretul care face divinurile Bardar atât de impresionante, Boris Duca a afirmat că ingredientele divinului nu s-au schimbat de la fondarea companiei până acum. Aroma intensă vine de la strugurii crescuți cu grijă de natură, esența vine de la stejar, iar complexitatea - de la răbdare una din virtuțile omenești ce presupune timp.
Calitatea divinului Bardar își are rădăcinile în simplitate. Nimic în plus: doar struguri, stejar și răbdare.
Această categorie conține materiale publicitare, texte sau comunicate de presă plătite.
Redacţia UNIMEDIA nu poartă răspundere pentru conținutul acestor materiale.