Procuratura a renuțat la învinuirile în adresa lui Platon în dosarul fraudei bancare. Avocat: „E demonstrat că Plahotniuc și Șor sunt cei vinovați”

Procuratura Generală a renunțat la acuzațiile în adresa omului de afaceri, Veaceslav Platon în dosarul ce privește frauda bancară. Potrivit avocatului său „conform Codului de procedură penală, procurorul dacă constată în urma cercetării probelor că persoana este nevinovată, el este obligat (așa și scrie în Cod) să renunțe la învinuiri”, a declarat pentru UNIMEDIA, Ion Crețu, avocatul lui Platon. 

Foto: UNIMEDIA

„Și normal că o să renunțe la învinuiri, pentru că în baza probelor acumulate se demonstrează faptul că Plahotniuc și Șor au sustras banii de care este învinuit Veaceslav Platon. Nu poți să încingi persoana sub învinuire de ceea ce nu a comis”, a mai menționat Crețu. 

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare. Amintim că luni, 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a declarat că nu va mai comenta furtul miliardului, iar clasa politică „nu este interesată să vadă o finalitate în această cauză, așa cum nu este interesată să întoarcă aeroportul în proprietatea statului”. „Eu am prezentat tot ce era necesar pentru a întoarce o mare parte din banii furați. Nimeni nu face nimic, nimănui nu-i pasă, absolut. Deja de atâta timp!”, a declarat omul de afaceri la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Dosarul furtul miliardului este aproape de finalizare, iar în scurt timp urmează și arestări. Totodată, în spatele fraudei bancare ar sta o eminență cenușie, numele căreia ar fi cunoscut procurorilor. A spus la 25 noiembrie 2020, Platon. 


Pub