Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate anunță că…

Autoritățile din sănătate anunță că peste 20 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în ultimele 24 de ore

Foto: GettyImages

21 640 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în ultimele 24 de ore. Până vineri, 28 mai, în R. Moldova au fost administrate 398 609 de doze de vaccin, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit autorităților din sănătate, 11 886 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 9754 de persoane au fost imunizate cu a doua doză în ultimele 24 de ore.

În Republica Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus, au acces la vaccin în toate centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

În perioada 22 – 23 mai, zeci de doritori de a se vaccina anti-COVID-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25), acolo unde au fost disponibile 1000 de doze de ser.