13:22:30 25.04.2024
Stiri

Inspectoratele pentru Situații de Urgență de la Chișinău și Galați vor fi dotate cu echipamente pentru ridicarea nivelului de protecție a populației în caz de dezastre

Actualitate 28.05.2021 10:02 Vizualizări1155 Autor: Ziarul National
Inspectoratele pentru Situații de Urgență de la Chișinău și Galați vor fi dotate cu echipamente pentru ridicarea nivelului de protecție a populației în caz de dezastre


Instituții dotate cu cele necesare pentru protejarea populației în caz dce dezastre și instruirea specialiștilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al R. Moldova este parte a unui proiect transfrontalier pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență din zona de graniță a Republicii Moldova cu România.

Scopul acestuia este creșterea protecției populației în situațiile de urgență cauzate de dezastre naturale și limitarea consecințelor acestora prin ridicarea nivelului de protecție în situații excepționale cauzate de dezastre în zona transfrontalieră.

Programul are drept scop modernizarea și dotarea modulului „Dezastre naturale” din cadrul Centrului Republican de Instruire al IGSU pentru a asigura un răspuns transfrontalier eficient în cazul calamitaților, dar și creșterea capacității Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al județului Galaţi, România pentru intervenții în caz de dezastre naturale în zona eligibilă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că joi, pe 27 mai, a avut loc prima conferință de lucru, unde au participat reprezentanți ambelor instituții partenere pentru demararea proiectului.

Potrivit programului, Centru Republican de Instruire al IGSU urmează să fie dotat cu echipament necesar în vederea pregătirii specialiștilor, dar și a populației în caz de dezastre, fiind posibilă organizarea unor instruiri eficiente.

Astfel, printr-o cooperare comună atât factorii de decizie, cât și sectorul public vor participa activ la sesiunile de instruire, evenimentele de informare, sesiunile de planificare a exercițiilor prevăzute în proiect, precum și la atelierul privind lecțiile învățate din exerciții.

Proiectul prevede renovarea sălilor de studii în cadrul centrului de instruire unde concomitent în clasele de studii vor putea beneficia de cunoștințe în domeniu peste 120 de persoane.

Programul urmează a fi implementat pe parcursul a 18 luni, iar la final ambii parteneri vor fi parte a unui exercițiu tactic comun de tren. Realizarea proiectului are loc în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 -2020, iar valoarea acestuia este de peste 330 de mii de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md