12:45:19 19.04.2024
Stiri

Dodon dă VINA pe Ion Ceban pentru DUBLAREA TAXELOR la impozitul pe imobil: „În Chișinău să iasă PRIMARUL să explice ce s-a întâmplat”

Actualitate 28.05.2021 11:43 Vizualizări7181 Autor: Ziarul National
Dodon dă VINA pe Ion Ceban pentru DUBLAREA TAXELOR la impozitul pe imobil: „În Chișinău să iasă PRIMARUL să explice ce s-a întâmplat”


Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că e împotriva dublării taxelor la impozitul pe imobil și afirmă că această decizie a fost luată de reprezentanții administrației publice locale. Astfel, socialistul spune că primarul Ion Ceban trebuie să dea explicații de ce a fost majorat impozitul pe imobil.

„Nu sunt justificate la această etapă astfel de majorări de taxe. Ar fi bine ca autoritățile publice locale unde s-au majorat aceste taxe să iasă și să explice. În Chișinău să iasă primarul sau altcineva și să explice ce s-a întâmplat: s-a majorat sau nu”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei intervenții pe Facebook.

Dodon afirmă că sunt foarte multe neclarități cu impozitul pe imobil.

„Unii spun că pensionarii și cei cu venituri mici sunt scutiți de această taxă, iar alții fac politică pe asta. Cred că administrația publică locală… Am văzut mai multe declarații că Parlamentul a permis, că Guvernul… asta e decizia administrației publice locale. Ar fi bine ca ei să iasă și să explice. Mai mult ca atât, categoric nu poate fi admisă majorarea taxelor la persoanele vulnerabile”, a precizat Dodon.

De menționat că mai mulți locuitori ai capitalei au primit deja factura pentru plata impozitului pe imobile și au realizat că trebuie să plătească dublu față de anul trecut. De asemenea, a fost anulată și tradiționala reducere de 15% pentru cei care achită impozitul pe venit până la data de 30 iunie.

Chiar dacă Igor Dodon spune că Parlamentul și majoritatea parlamentară nu ar avea nimic cu această dublare a impozitului pe imobil, fostul consilier municipal, Ilian Cașu afirmă contrariul.

„În anii precedenți aveam dreptul de a obține o reducere de 15%, dacă achitam factura până în data de 30 iunie. Acest drept ni s-a luat la ședința plenară a Parlamentului, în data de 16 decembrie 2020, atunci când acest articol din Codul Fiscal a fost eliminat cu votul socialiștilor din Legislativ”.

Ilian Cașu a prezentat, în acest sens, și avizul pozitiv al Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, condusă de socialistul Vladimir Golovatiuc, actual Ambasador de la Moscova. Aceeași sursă a subliniat că, potrivit noilor reguli, întărite tot de socialiști, cetățenii care nu achită impozitul integral până în data de 30 iunie riscă să fie penalizați cu câte trei lei pentru fiecare zi de întârziere a plății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md