22:40:57 19.04.2024
Stiri

UE acordă Ucrainei 25,4 milioane de euro ajutor umanitar. Țara ocupă locul cinci în lume la numărul de victime civile cauzate de minele terestre și de munițiile neexplodate

Actualitate 28.05.2021 17:59 Vizualizări1526 Autor: Ziarul National
UE acordă Ucrainei 25,4 milioane de euro ajutor umanitar. Țara ocupă locul cinci în lume la numărul de victime civile cauzate de minele terestre și de munițiile neexplodate


În timp ce conflictul din estul Ucrainei intră în cel de-al optulea an, Comisia Europeană a anunțat vineri, 28 mai, acordarea unui ajutor umanitar în valoare de 25,4 milioane de euro pentru a ajuta persoanele care încă suferă din cauza ostilităților în curs. Astfel, ajutorul umanitar acordat de UE se ridică la 190 de milioane de euro de la începutul conflictului.

„Conflictul din estul Ucrainei continuă să se răsfrângă puternic asupra civililor, în timp ce atenția mass-media și a comunității internaționale se estompează. UE continuă să răspundă nevoilor umanitare de pe ambele părți ale liniei de contact. În timp ce ajutorul nostru rămâne acolo pentru cei care suferă în mare parte în tăcere, trebuie căutate soluții durabile pentru pace și stabilitate”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, citat de caleaeuropeana.ro.

Finanțarea anunțată astăzi va ajuta persoanele afectate de conflict să aibă acces la asistență medicală, inclusiv la o mai bună pregătire și răspuns la pandemia COVID-19, precum și la servicii de protecție, cum ar fi sprijinul juridic. Aceasta va contribui la repararea caselor, școlilor și spitalelor avariate. De asemenea, va oferi celor mai vulnerabile persoane mijloace pentru a-și satisface nevoile de bază și va sprijini accesul la apă potabilă și la educație în situații de urgență. Se va acorda prioritate nevoilor persoanelor vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și persoanele cu handicap.

Din martie 2014, conflictul din estul Ucrainei a afectat peste 5,2 milioane de persoane, dintre care 3,4 milioane au încă nevoie de asistență umanitară. Conflictul în curs de desfășurare continuă să înrăutățească situația umanitară a civililor care trăiesc de ambele părți ale liniei de contact. Oamenii au dificultăți în a-și susține mijloacele de trai și în a avea acces la alimente, în timp ce sănătatea mintală și situația psihosocială se deteriorează, de asemenea,.

Pandemia de coronavirus a pus o presiune suplimentară asupra situației deja dezastruoase a populației civile. Zonele afectate de conflicte sunt deosebit de afectate din cauza vârstei populației, a sistemului de sănătate degradat și a constrângerilor în ceea ce privește accesul la pensii și la alte servicii. Bombardamentele nediscriminatorii continuă să împiedice furnizarea de servicii esențiale, cum ar fi apa și electricitatea, de ambele părți ale liniei de contact. Ucraina se află pe locul cinci în lume în ceea ce privește numărul de victime civile cauzate de minele terestre și de munițiile neexplodate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md