(doc) Alerte de călătorie actualizate. Vezi unde pot merge moldovenii fără a fi plasați în carantină

unnamed

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a actualizat astăzi, 28 mai, alertele de călătorie. Mai multe țări au scos Republica Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că moldovenii nu vor fi plasați în carantină.

Astfel, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii moldoveni, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 de ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul), a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

De asemenea, guvernul de la București a stabilit joi, 27 mai, noile măsuri referitoare la regimul de călătorie în România pentru cetățenii străini, inclusiv cetățenii din Moldova, care vor intra în vigoare de la 1 iunie curent. Începând de luna viitoare, cetățenii moldoveni vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19.

Vedeți mai jos toate condițiile de călătorie a cetățenilor moldoveni în celelalte țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente