(video) Intuitiv, fără efort și elegant. Detalii despre Lucid UX

Versiunea finală a sedanului electric Lucid Air a fost prezentată acum mai bine de șase luni, însă abia după asta dezvoltatorii au început să povestească în detaliu despre tehnologiile care vor oferi confort și comoditate într-o mașină în valoare de până la 169.000 de dolari.

Astfel spus, pe cumpărători îi așteaptă o mulțime de soluții avansate, începând cu un afișaj curbat de 34 inci și un ecran tactil suplimentar, terminând cu aplicații integrate și asistență prin intermediul Amazon Alexa.

Unul dintre cele mai vizibile elemente ale interiorului este afișajul Glass Cockpit de 34 de inci din spatele volanului, cu o rezoluție 5K (5120×2880 pixeli), care reprezintă de fapt trei panouri separate, dar combinate vizual într-unul singur. În stânga există un ecran tactil care afișează elementele principale de control, cum ar fi încălzirea geamurilor, a ștergătoarelor, a iluminatului, etc.

Pe ecranul central, șoferul vede informațiile unui panou de instrumente obișnuit, viteza, nivelul de încărcare a bateriei și atele. Iar monitorul din dreapta răspunse de multimedia și poate arăta informații diferite în funcție de preferințele utilizatorului, inclusiv hărți de navigație dacă nu se dorește vizualizarea acestora direct în spatele volanului. Panoul de bord afișează, de asemenea, informații despre starea sistemelor de asistență a șoferului.

În partea inferioară a consolei centrale este un alt ecran, pe care Lucid Motors îl numește Pilot Panel. Cu ajutorul acestuia se pot modifica diverse alte setări, inclusiv controlul sistemului de climatizare, funcțiile și reglajele pentru scaune, etc.

Mai mult, șoferul sau pasagerul poate pur și simplu să gliseze meniuri din Glass Cockpit către Pilot Panel pentru a afișa comenzi de control detaliate pentru muzică sau navigație. Iar dacă acest ecran din urmă nu este necesar, acesta poate fi deconectat și retras în bord, deschizând accesul la un spațiu de depozitare din spatele acestuia.

Este demn de remarcat faptul că mai multe butoane fizice sunt încă prezente în această mașină și sunt situate pe volan, uși și în zona în care se află Pilot Panel. Pe uși există comutatoare pentru controlul geamurilor și blocarea ușilor. Deasupra afișajului Pilot Panel sunt alte câteva butoane analogice care permit accesul rapid la controlul climatizării.

Apropo, volanul mai dispune de un touchpad și o pereche de comutatoare care pot fi utilizate pentru a lansa asistentul vocal Amazon Alexa, pentru a controla funcțiile avansate de asistență și multe altele.

În construcția mașinii au fost integrați un total de 32 de senzori, inclusiv un prin din lume LiDAR de înaltă rezoluție într-un electromobil, situat în zona admisiei inferioare de aer din față.

În plus față de senzori, există mai multe camere externe, dar și o altă cameră montată chiar sub panoul de bord, care urmărește atenția șoferului când unele sisteme de asistență sunt conectate.

De asemenea, se pune din nou accent pe sistemul audio surround cu 21 de difuzoare și tehnologie Dolby Atmos: (video) Noul Lucid Air – primul vehicul din lume care integrează tehnologia Dolby Atmos în sistemul audio

În ceea ce privește software-ul, Lucid spune că acesta se bazează pe sistemul de operare open source Android Automotive! Cu toate acestea, dezvoltatorii nu au integrat toate aplicațiile Google în sistemul de infotainment a mașinii electrice. În schimb, au colaborat cu dezvoltatori terți pentru a crea produse compatibile. În prezent se suportă aplicațiile iHeartRadio, TuneIn, Pocket Casts, Dolby Atmos, Tidal și Spotify.

Sistemul multimedia de pe Air mai este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay wireless. Datorită acestui fapt, utilizatorii vor putea accesa Google Assistant și Apple Siri pentru a controla funcțiile automate. Cu suport încorporat pentru comunicații mobile și Wi-Fi, producătorul va putea actualiza software-ul mașinii prin tehnologia OTA (inclusiv complexul de asistență DreamDrive) și astfel, în viitor, dezvoltatorii intenționează să extindă numărul de aplicații disponibile.

La momentul de față Lucid nu mai primește comenzi pentru ediția de start complet dotată Air Dream Edition pentru că este complet rezervată!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/