Hyundai a oprit dezvoltarea de motoare cu ardere internă și va reduce cu 50% modelele non-electrice

Hyundai Motor va reduce numărul de mașini cu motoare pe benzină și diesel din gama sa, eliberând astfel resurse financiare pentru investiții în dezvoltarea vehiculelor electrice. Despre acest lucru scrie în exclusivitate agenția Reuters, citând surse demne de încredere.

Într-un email primit astăzi drept reacție, cei de la Hyundai au spus jurnaliștilor doar că accelerează adoptarea vehiculelor ecologice, va încerca să îmbunătățească eficiența gamei de vehicule cu motor cu combustie internă pe piețele emergente și își propune să extindă treptat ofertele de mașini electrice cu baterii pe piețe cheie, cum ar fi Statele Unite, Europa și China, cu obiectivul de electrificare completă până în 2040.

Surse din interiorul companiei coreene spun că numărul de vehicule cu motoare cu ardere internă va fi redus la jumătate, iar această decizie a fost deja aprobată de conducerea superioară a grupului auto încă din martie, deși oficial și public nu s-a anunțat despre asta.

Prioritățile companiei sunt acum propulsia electrică și dezvoltarea tehnologiei bateriilor pentru a extinde autonomia electromobilelor. În plus, Hyundai va investi în continuare în pilele de combustie cu hidrogen.

La fel, Reuters notează conform surselor că nu vor mai exista noi motoare cu ardere internă în gama Hyundai. Toate lucrările de cercetare și dezvoltare în această direcție au fost oprite! Amintim în context că în prezent grupul Hyundai-KIA este printre primele 10 companii cu cele mai largi game de motoare cu ardere internă și transmisii pentru acestea.

Hyundai intenționează să crească producția de vehicule electrice pure până la un milion pe an, deja peste patru ani. Principalele piețe pe care vor rămâne pe termen mediu mașini Hyundai și Kia cu motoare cu ardere internă vor fi țările în curs de dezvoltare, în timp ce în SUA, Uniunea Europeană și China se vor promova cele electrificate.

Planul de abandonare a motorului cu ardere internă a fost stimulat de înăsprirea cerințelor de mediu pentru mașinile din Uniunea Europeană și Statele Unite.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/