În România, cu pașaport biometric //Noi reguli de intrare în statul vecin

Crina Dumitriu
28/05/2021

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători, începând cu 1 iunie, în România, în baza pașaportului biometric, doar că la frontieră trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau testul negativ la Covid-19. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul României, Florin Cîțu, care a precizat că România a inclus, în continuare, R. Moldova în „zona verde”. Cetățenii care intră în România din țările din zona verde nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Guvernul de la București a stabilit joi, 27 mai, noile măsuri referitoare la regimul de călătorie în România pentru cetățenii străini, inclusiv cetățenii R. Moldova, care vor intra în vigoare de la 1 iunie curent. 

Hotărârea nr. 32 din 27.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a României stabilește că, începând cu 1 iunie, se propune eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Crina Dumitriu
28/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii