/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Scandal la Floreni. Localnicii, în stradă, supărați că deșeurile de la Fabrica Avicolă sunt vărsate în câmp

missing
28 mai 2021, ora 19:12

Scandal și îmbrânceli la Floreni, Aneni Noi. Zeci de oameni au ieșit în stradă, supărați pe administrația Fabricii Avicole din localitate, care nu-și achită facturile pentru canalizare și varsă deșeurile reziduale în câmp deschis. În semn de protest, localnicii au blocat drumul spre fabrică. Pentru a menține ordinea publică, la locul manifestației au venit și reprezentanții forțelor de ordine, care au calmat spiritele aprinse dintre săteni și angajații fabricii. Solicitați pentru a oferi o reacție la cele întâmplate, responsabilii de la Fabrica Avicolă ne-au spus că vor veni cu un comentariu în format electronic.

În jurul orei 7 dimineața, localnicii din Floreni s-au adunat în centrul satului și au început să protesteze. Au blocat drumul și opreau camioanele care se îndreptau spre Fabrică Avicolă ori veneau de acolo.

Oamenii spun că, la scurt timp, de ei s-a apropiat un grup de angajați ai fabricii și au început altercațiile. Polițiștii care erau și ei în număr destul de mare, au intervenit să liniștească cele două tabere.

Oamenii au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de faptul că administrația Fabricii Avicole ar refuza să achite facturile pentru canalizare, iar între timp ar fi adunat datorii de peste 12 milioane de lei față de Apă Canal Chișinău. Din această cauză, întreprinderea a fost deconectată de la rețeaua de canalizare, iar împreună cu aceasta, au fost deconectate și gospodăriile localnicilor.

“Dupa ce au fost debransati de la reteaua de canalizare, responsabilii Fabricii Avicole varsa deseurile reziduale în camp. Astfel, în localitate, s-au format baltoace cu apa amestecata cu sânge, iar mirosul este îngrozitor.”

Solicitați pentru a oferi o reacție la cele întâmplate, responsabilii de la Fabrica Avicolă ne-au spus că vor veni cu un comentariu în format electronic, lucru care nu s-a întâmplat până la această oră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram