/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vaccinul Pfizer, autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, pentru administrarea la copii

28 mai 2021, ora 22:35

În țările din Uniunea Europeană poate începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vineri, 28 mai, vaccinul Pfizer pentru aceste categorii de vârstă, informează Digi24.ro.

Vaccinul Pfizer este primul care primește undă verde din partea EMA pentru persoanele de 12,13, 14 şi 15 ani. Produsul anti COVID – 19 de la Pfizer-BioNTech a fost deja autorizat în Statele Unite și Canada.

Copiii care au împlinit 12 ani vor primi tot două injecții, cu aceeași concentrație ca adulții.

Pfizer se bazează pe studii clinice care au arătat o eficiență de 100 la sută pentru această grupă de vârstă. Deși majoritatea copiilor dezvoltă simptome ușoare sau chiar deloc în urma infectării cu SARS-CoV-2, ei pot contribui la răspândirea virusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram