fbpx

raport | Alegerile anticipate sunt deja afectate de incitare la ură și discriminare. Cazurile semnalate

Potrivit unui raport al asociației Promo-LEX, în perioada 11-24 mai au fost identificate cel puțin 23 de cazuri de discurs de ură și instigare la discriminare în spațiul public, în mass-media și în mediul online din Republica Moldova, legate de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit raportului de monitorizare, șase concurenți electorali/politicieni au utilizat forme intolerante de exprimare: Renato Usatîi (BERU) – cinci cazuri și Vladimir Voronin (BECS), Octavian Ț(BE (PUN), Vasile Bolea (BECS) și Vladimir Odnostalco (BECS) – câte un caz.

Din cele 23 de cazuri de discurs de ură sau instigare la discriminare identificate, în nouă cazuri au fost vizați concurenți/potențiali concurenți/politicieni: Vladimir Voronin (BECS) – 2 cazuri, Maia Sandu (președinta Republica Moldova) – 2 cazuri, Natalia Albot (activistă și jurnalistă înaintată pe lista PAS și care s-a retras pe data de 21.05.2021 / două cazuri), Igor Dodon (BECS), Dumitru Diacov (PDM) și Vasile Bolea (BECS) – câte un caz.

Vezi și: Promo-LEX: Unii concurenți au început agitația electorală înainte de termen sau au folosit resurse administrative

Informațiile se conțin în raportul nr. 2 al Misiunii de Observare a Alegerilor Parlamentare Anticipate din 11 iulie 2021, realizat de asociația Promo-LEX.

Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova vor avea loc la data de 11 iulie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button