image
Sursa foto: cna.md

Cele trei persoane, reținute în dosarele certificatelor sanitare, plasate în arest pentru 30 de zile

UPDATE 16.50 // Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor și a dispus arestarea preventivă a șefului adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și a unui medic sanitar-veterinar. Aceștia au primit câte 30 de zile de arest și urmează să fie plasați în Penitenciarul 13. A treia persoană, tot medic sanitar-veterinar, va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Încheierile judecătorilor pot fi contestate.

_____________

Procurorii anticorupţie au depus demersuri la judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, privind arestarea preventivă a celor trei persoane, reţinute de CNA în dosarele certificatelor sanitar-veterinare.

Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei municipale şi doi medici sanitar-veterinari. Aceștia sunt cercetați pentru acte de corupţie, manifestate prin estorcarea sistematică de mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte 3 persoane puse sub învinuire și arestate la domiciliu.

Şedinţele sunt planificate pentru astăzi, începând cu ora 11.30.

Revenim cu detalii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: