image
Sursa foto: border.gov.md

29 de pasageri ai unui autocar cu destinația Polonia, prinși cu teste COVID-19 falsificate

Un autocar cu destinația Polonia a fost oprit în punctul de trecere al frontierei Criva, pentru că 29 din pasageri dețineau teste PCR Covid-19 falsificate. Audiați, unii călători au fost rezervați în a oferi declarații, iar alții au confirmat că au achitat între 400 și 800 de lei pentru eliberare.

Cazul a fost înregistrat ieri, pe sensul de ieșire din țară, atunci când la linia de control Criva s-a apropiat un autocar cu ruta Moldova-Polonia. Polițistul de frontieră efectuând identificarea persoanelor a solicitat călătorilor să prezinte toate documentele deținute pentru traversarea frontierei de stat. Astfel, au fost identificate semne de falsificare asupra a 29 de teste.

Întrebați despre obținerea acestor documente, o mare parte din pasageri au declarat că le-au primit în schimbul a 400 sau 800 de lei, oferiți unor persoane terțe, iar ceilalți nu au droit să ofere detalii. Totodată, încă două teste falsificate au fost depistate pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Aeroport Internațional Chișinău.

Toate testele au fost transmise către laboratorul tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. În continuare ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și deconspirării canalului ilegal de emitere a acestor acte.

De menționat că până în prezent polițiștii de frontieră au depistat 454 de teste falsificate, dintre care la intrarea în Republica Moldova - 102 teste, pe sensul de ieșire din țară – 345 de teste, iar în baza informațiilor operative pe traseele naționale - șapte persoane cu teste falsificate.

Poliția de Frontieră face apel către toți participanții la traficul transfrontalier să fie responsabili și să nu încerce vigilența angajaților Poliției de Frontieră, în caz contrar orice persoană riscă să fie sancționată penal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: