image
Sursa foto: parohiamontecompatrisancesareo.it

Au furat aproape 1 milion de dolari din 636 de biserici din SUA; Patru români au fost arestați, doi sunt dați în căutare

Un grup de români din Florida este acuzat de furtul a peste 740.000 de dolari din sute de biserici din SUA, a transmis miercuri Departamentul de Poliție din Florida.

Patru persoane au fost arestate și alte două sunt căutate, îm timp ce autoritățile au identificat 636 de biserici din care au furat, dintre care 355 se află în Florida.

„Au fost foarte bine organizați și au furat donații de sute de mii de dolari trimise prin poștă", a declarat comisarul Rick Swearingen.

Membrii grupului dețineau numeroase conturi bancare pe care le folosea pentru a depune cecurile și apoi foloseau bancomatele pentru a retrage numerarul, potrivit digi24.ro.

Ieri au fost arestați Ionuț R., 33 de ani, Marius D., 27 de ani, Marius D., 34 de ani și Panait D., 32 de ani. Toți sunt acuzați de furt și spălare de bani și au fost închiși în închisoarea Orange County.

Autoritățile îi caută în continuare pe Cătălin T., 45 de ani, și pe Simona T., 39 de ani, care ar fi făcut parte din același grup.

Ancheta a început în decembrie anul trecut, după ce poliția din Cape Coral a stabilit că 24 de biserici din zonă au fost jefuite.

Potrivit poliției o parte din bani au fost cheltuiți pe mașini, haine și mâncare, iar sume mari au fost transferate în România.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: