image
Sursa foto: jurnal.md

Siegfried Mureşan: „În perioada în care Chicu a fost premier RM a pierdut fonduri europene de 40.000.000 de euro”

În perioada în care Ion Chicu a fost premierul Republica Moldova, țara noastră a pierdut 40.000.000 de euro, fonduri europene care urmau să fie puse la dispoziția cetățenilor. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureşan la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„În perioada în care domnul Chicu a fost premier Republica Moldova a pierdut fonduri europene pe care Uniunea Europeană le avea puse la dispoziția cetățenilor Republicii Moldova și anume 40.000.000 de euro. Noi am pus la dispoziția Republicii Moldova 100.000.000 de euro, asistență macrofinanciară. Guvernele conduse de Partidul Democrat trei ani de zile nu au fost în stare să absoarbă nici măcar o singură tranșă din cele 100.000.000 de euro”, a declarat Mureșan.

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, Siegfried Mureşan, a făcut și o comparație în acest sens între Guvernul condus de Ion Chicu și Guvernul condus de Maia Sandu.

„În anul 2019 a venit un guvern pro-european, condus de prim-ministrul Maia Sandu și în doar 3 luni de guvernare, Guvernul a reușit să îndeplinească toate angajamentele asumate cu UE și prima tranșă de 30.000.000 de euro a fost eliberată. De asemenea, Guvernul condus de Maia Sandu a trecut la îndeplinirea condiționalităților pentru eliberarea celei de-a doua tranșă, 40.000.000 de euro. Majoritatea condiționalităților au fost interprinse, doar că majoritatea parlamentară formată în jurul PSRM a dus la căderea Guvernului Maia Sandu și după aceea Guvernul condus de domnul Chicu a avut nevoie de luni de zile, pentru a îndeplini cele puține condiționalități care mai trebuiau pentru a doua tranșă, și au fost îndeplinite abia în ceasul al doisprezecelea, și au venit cele 40.000.000 de euro. Cea de-a treia tranșă de 30.000.000 de euro a fost pierdută”, a conchis europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Fostul premier Ion Chicu nu a venit deocamdată cu o reacție la declarațiile făcute de Siegfried Mureşan.

Emisiunea poate fi urmărită live aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: