(video) Poftă de ciocolată, în drum spre acoperișul lumii. Olga Țapordei: Aș mai merge pe Everest cu Alexandra mea, daca ea și-ar dori

Fericire, împlinire și poftă de ciocolată. Asta a simțit prima moldoveancă care a cucerit Everestul pe traseul spre acoperișul lumii. Plină de energie, Olga a avut doar cuvinte de recunoștință pentru toți care au susținut-o și care i-au ținut pumnii să-și împlinească visul. Olga a oferit câteva detalii despre procesul de escaladare, trăirile, și care au fost greutățile în tot acest proces. Întrebată de un internaut dacă ar mai repeta experiența, aceasta afirmă că și-a dori să o mai facă, doar că împreuna cu fiica sa, Alexandra, dacă aceasta și-ar dori vreodată.

Foto: colaj

Olga a povestit că pentru a ajunge la ultima treaptă a stat în rând 10 minute, iar la cei peste 8 mii de metri a stat 40 de minute. De la circa 7 mii metri a folosit masca de oxigen.

Aceasta a menționat că la coborâre a fost mai dificil, însă toți cei 6 membri din echipa sa sunt bine.

„Efectiv nu mai ai puteri, e ca și cum te-au duce la sala de sport și ai face 6 ore de sport în continuu. Pur și simplu nu mai ai puteri, ești istovită

Aș mai face cu Alexandra mea daca ea și-ar dori. Nu prea am văzut momente grele, știam unde vin, exact cum o sa fie.

Mie dor de căpșuni și cireși din Moldova. Muntele încă mă ține”, a menționat Olga.

Pe traseu Olga spune că a simțit „fericire, împlinire, admira soarele, uneori o bătea vântul, voia să ajungă mai repede, voiam ciocolate, cola”. Senzațiile pe traseu erau diferite, povestește moldoveanca.



Moldoveanca a cucerit Everestul în dimineața zilei de duminică. Anunțul a fost făcut de soțul Olgăi, Bogdan Ghieș.

„Astăzi, 23 mai 2021, la ora 5:00 ora Moldovei, Olga Tapordei, a devenit prima femeie din Moldova care a urcat cel mai înalt munte de pe pămînt, Everest 8848m. PS: Condițiile meteo pentru escaladare sunt cele mai complicate din ultimii zeci de ani, cu vânturi puternice de până la 60km/h. Urmează un drum lung și complicat de coborîre. Olea, Dă-i Foială!”, a scris soțul Olgăi pe Facebook.


Pub