(doc) Date oficiale de la București: Peste 600 de mii de moldoveni dețin și cetățenia română

Numărul moldovenilor care dețin cetățenia română, în ultimii 20 de ani a ajuns la 642,149, raportat la numărul populației, ar însemna că 1 din 4 moldoveni au cetățenie română.

Foto:

Datele se găsesc în răspunsul Ministerului Justiției, publicat pe site-ul Camerei Deputaților după solicitarea deputatului Ștefan Iulian Lorincz (USR PLUS) săptămâna trecută.

„La începutul lunii februarie am avut o discuție cu Ministrul Justiției, Stelian Ion, în care am vrut să vedem la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) cum putem debloca cozile, pentru că sunt foarte multe solicitări pentru obținerea cetățeniei române. Și apoi vreau să am niște date oficiale înainte de a face raportul un pic mai amplu. Este o problemă pe care adesea o aud și primesc zilnic mesaje de la basarabeni, cetățeni români ai Republicii Moldova, și încerc să înțeleg cum putem debloca această situație”, a spus deputatul USR.


În plus, numărul total de cereri depuse de moldoveni este de 786.546, astfel că 144.434 de cereri urmau să fie soluționate la sfârșitul anului 2020, potrivit Ministerului Justiției din România.


Cetatenie Romana Pentru Bas... by UNIMEDIA


Pub