Cum comentează Maia Sandu scandalul legat de fosta candidată PAS, Nata Albot, prinsă cu marijuana pe aeroportul Chișinău

„Este un caz când oamenii corupți au tupeu, în continuare, știu să-și schimbe stăpânii foarte repede, deci de la un sistem mafiot trec la altul și cu tupeu vin și încearcă să se mențină la putere”. Așa a comentat președinta Maia Sandu declarațiile liderului Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, legate de cazul în care fosta candidată PAS la funcția de deputat, Nata Albot, a fost prinsă cu marijuana pe aeroportul din Chișinău, în decembrie 2016.

Foto:

„Încearcă să intimideze oamenii onești, să-i descurajeze. Dar noi știm, i-am văzut, îi cunoaștem cine sunt.  

Întrebarea către procuratură este de ce acest tipaj de oameni nu sunt sancționați pentru toate abuzurile pe care le-au comis până acum, pentru că acest comportament vine din faptul că oamenii cred că nu vor fi niciodată sancționați pentru toate abuzurile pe care le-au comis”, a declarat Maia Sandu la Politica de la TV8.    

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat anterior că un candidat electoral, pe locul 8 pe lista unui partid, ar fi fost prins în 2016 cu droguri pe aeroportul din Chișinău. Ulterior, pe un canal de Telegram a fost publicat un act, potrivit căruia candidatul vizat de Cavcaliuc era jurnalista Nata Albot, înscrisă în lista PAS la parlamentarele din 11 iulie.

Solicitată de UNIMEDIA, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP a confirmat veridicitatea actului.

Nata Albot a povestit, peste două zile de la declarațiile liderului PACE, că a fost vorba despre un pachet de țigări, care a ajuns la ea în buzunar întâmplător și a anunțat că se retrage din cursa parlamentarelor.


Pub