08:58:56 25.04.2024
Stiri

DOC // Jurnaliștii de la Agenția „Moldpres” ar putea rămâne fără lucru. Cancelaria de Stat își dorește ca instituția să fie responsabilă doar de „Monitorul Oficial” al R. Moldova: „Închideţi singurul portal de ştiri oficiale?!”

Actualitate 27.05.2021 10:19 Vizualizări1360 Autor: Ziarul National
DOC // Jurnaliștii de la Agenția „Moldpres” ar putea rămâne fără lucru. Cancelaria de Stat își dorește ca instituția să fie responsabilă doar de „Monitorul Oficial” al R. Moldova: „Închideţi singurul portal de ştiri oficiale?!”


Agenția Informațională de Stat „Moldpres” ar putea să nu mai existe în formula de acum - cu un departament de știri și altul responsabil de „Monitorul Oficial” al R. Moldova.

Cancelaria de Stat a elaborat o nouă redacție a statutului Instituției Publice Agenția Informațională de Stat „Moldpres”, potrivit căreia instituția va avea doar misiunea de a „asigura publicarea și editarea actelor oficiale și a actelor juridice în Monitorul Oficial”.

Guvernul își dorește astfel să „eficientizeze administrarea” acestei instituții publice.

Menționăm că aceasta este a doua încercare din ultimii doi ani de a lichida redacția de știri a Agenției „Moldpres”, fapt criticat dur de către jurnaliștii care activează în cadrul acestei instituții.

„În timp ce toată presa e cu ochii pe campanie electorală, aflăm cu stupoare că Direcţia Ştiri de la MOLDPRFES este iarăşi încolţită. Numai n-am reuşit să ne venim bine în fire după atacul de acum doi ani, că iaca, na, din nou şi iarăşi! Închideţi singurul portal de ştiri oficiale?! De ce?! Noi slujim statul, oricare ar fi numele lui şi mandatul. Şi în anii cât lucrăm, credeţi-ne am văzut multe nume şi diferite culori politice şi pe toate le-am slujit cu profesionalism, pentru că la momentul respectiv acestea reprezentau statul. Rău, bun, cum este, dar acesta este statul care are dreptul la o sursă a sa de informare. Cui stăm între dinţi de data asta?! Şi care sunt planurile, de iarăşi s-au început lovituri din spate, perfide, mişeleşti, în stil kaghebist. Prin ce se argumentează, în baza căror raţionamente? Vrem răspunsuri clare şi concludente şi nu vom ceda atât de uşor, mai ales că mereu ne-am făcut munca cinstit, onest şi cu dedicare. De-atâta merităm ceva mai mult decât statuturi modificate pe ascuns”, s-a revoltat jurnalista Lilia Grubîi de la Agenția „Moldpres”.

Anterior, numărul de angajați ai Direcției Știri de la „Moldpres” a fost redus considerabil, iar astăzi aici activează doar cinci reporteri, doi editori, trei traducători și un fotograf.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md