14:37:00 29.03.2024
Stiri

James Bond a fost VÂNDUT! Cine a cumpărat seria de filme

Actualitate 27.05.2021 14:42 Vizualizări2968 Autor: Ziarul National
James Bond a fost VÂNDUT! Cine a cumpărat seria de filme


Amazon, una dintre cele mai valoroase companii din lume, anunță că va cumpăra studioul de film MGM (Metro Goldwyn Mayer). Chiar dacă numele nu vă spune nimic imediat, cu siguranță ați văzut înaintea filmelor logo-ul cu leul, dacă nu înaintea unuia dintre cele 4.000 de filme și celor 17.000 de ore de televiziune pe care le-a produs, ci probabil înaintea unuia dintre filmele cu James Bond. Odată cu studioul, Amazon deține acum și licența pentru filmele cu spionul britanic.

Motivul pentru care Amazon cumpără MGM este destul de clar, în urma expansiunii rapide a serviciilor de streaming la nivel mondial. Netflix și Disney+ conduc această piață cu sute de milioane de abonați, în timp ce serviciul celor de la Amazon, deși este mai ieftin, nu reușește să atragă la fel de mulți utilizatori din afara țărilor care au acces și la alte servicii Prime.

Prime Video este mai puțin popular este în primul rând din cauza conținutului, care în afara serialelor și producțiilor originale Amazon Studios, este destul de limitat. Odată cu achiziția Metro Goldwyn Mayer, Amazon ar putea integra întregul catalog de filme și seriale în abonamentul Amazon Prime, pentru a atrage clienți.

Printre licențele de film pe care le achiziționează Amazon se regăsesc nume precum James Bond, Poltergeist, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs sau Tomb Raider, în timp ce seriale precum Vikings, Handmaid’s Tale și Fargo intră de asemenea în portofoliul său. În total, producțiile MGM au câștigat 180 de premii Oscar și 100 de premii Emmy.

Desigur, orice va produce MGM de acum înainte ar putea intra direct pe Amazon Prime, sau la scurt timp după debutul în cinema.

Totuși, procesul de achiziție nu va fi unul rapid sau ușor. Este vorba despre o achiziție în valoare de 8,4 miliarde de dolari, care trebuie anchetată și aprobată de autoritățile SUA. Pe termen scurt, probabil că nu vom vedea efectele acestei achiziții. De asemenea, filmele și serialele deja licențiate de MGM către alți parteneri sub exclusivitate vor putea fi adăugate pe Prime Video abia după ce acele înțelegeri expiră. Astfel, este posibil să nu vedem prea curând mutarea Handmaid’s Tale de pe Hulu sau HBO Go pe Prime Video prea curând și nici să nu vedem filmele cu Agentul 007 în oferta serviciului.

sursa: GSM Arena/go4it.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md