03:03:57 19.04.2024
Stiri

Ministrul Nagacevschi, cel care trebuie să CONTRASEMNEZE amendamentele privind grantul SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari, s-ar ODIHNI la Holercani: „Dacă Voicu îl găsește în condiții fizice și psihice bune...”

Actualitate 27.05.2021 14:58 Vizualizări3649 Autor: Ziarul National
Ministrul Nagacevschi, cel care trebuie să CONTRASEMNEZE amendamentele privind grantul SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari, s-ar ODIHNI la Holercani: „Dacă Voicu îl găsește în condiții fizice și psihice bune...”


Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, consideră că mai sunt șanse ca actualul guvern să se întrunească și să aprobe amendamentele la acordurile cu SUA, care prevăd acordarea unor granturi de peste 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova. Astfel, „membrii Guvernului Dodon” mai au șansa să iasă „cât de cât onorabil” din această situație rușinoasă.

CITIȚI și DOC // Irina Vlah, o apropiată a lui Igor Dodon, a BLOCAT, în ședința Guvernului, două GRANTURI din partea SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari

CITIȚI și VIDEO // O nouă ședință de Guvern EȘUATĂ. Granturile SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari rămân în aer din cauza miniștrilor lui Dodon

După ce ieri Irina Vlah și Victor Gaiciuc nu au vrut să voteze amendamentele respective, astăzi reprezentanții Guvernului interimar au boicotat ședința convocată de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

„Ei nu au avut curajul să vină și să asigure cvorum la ședința Guvernului. Înțeleg că și aici e vorba deja de emblematicul ministru al Justiției, care, probabil, se odihnește în continuare în vila de protocol de la Holercani. A dispărut. Poate ministrul de Interne, Pavel Voicu, dă o circulară să vadă dacă este bine, este în țară sau nu a împrumutat cineva așa cadru. Am înțeles că și domnul Victor Gaiciuc a avut o opinie distinctă. El vede pericol în orice – și în granturile care vin pentru susținerea micilor antreprenori, domeniul IT, libertatea presei etc.”, a declarat astăzi Grosu într-o conferință de presă.

Fostul candidat la funcția de premier susține că Dodon și oamenii săi ar avea un comportament „primitiv” și nu fac rău oponenților politici sau partenerilor de dezvoltare, dar cetățenilor R. Moldova, principalii beneficiari ai granturilor oferite de SUA.

„Chiar dacă ei vor insista în prostia lor de a împiedica accesarea celor circa 100 de milioane de dolari, grant din partea poporului american pentru cetățenii R. Moldova… Chiar dacă vor insista în prostia lor și vor bloca, în foarte scurt timp, după alegeri, vom interveni și ne vom cere scuze de la partenerii noștri pentru acest comportament primitiv, care ține de domeniul trecutului. Toți acești ipocriți, mă refer la miniștrii lui Dodon și toată protipendada lui Dodon, foarte mult iubesc luxul occidental, inclusiv american. Lor le place să călătorească în SUA, lor le place să facă achitări în valută americană… Ei aplică peste tot tactica pământului pârjolit. Vedeți prețurile la carburanți, la pâine, totul ca să arate cât e de rea situația în R. Moldova, ei fiind de fapt la guvernare”, a precizat Grosu.

Liderul PAS a mai adăugat că până la 31 mai membrii Guvernului se pot întruni și aproba modificările care vor aduce peste 90 de milioane de dolari în R. Moldova.

„Ei și astăzi se pot convoca, dacă domnul Voicu îl găsește pe domnul ministru al Justiției în condiții fizice și psihice bune. Poate cumva online, offline îl aduc în ședința de Guvern… Cred că mai sunt șanse să iasă un pic mai onorabil din această situație rușinoasă. Ei prejudiciază imaginea R. Moldova. Din păcate, ei încă ne reprezintă până la 11 iulie”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md