Centrul Artcor te invită pe 2, 3 și 4 iunie la Festivalul Industriilor Creative din Moldova

unnamed (1)

Festivalul Industriilor Creative este evenimentul care va adună sub aceeași umbrelă inițiativele locale ce formează industriile creative, aplicând o nouă lentilă de percepție a viitorului prin intermediul colaborărilor și al exportului serviciilor de creație.

Festivalul Industriilor Creative este organizat de Asociația Companiilor de Creație COR și se va ține la Centrul Artcor în perioada 2-4 iunie 2021, cu susținerea partenerilor strategici USAID, Suedia și UK alături de Fundația Moldcell care împărtășește viziunea de dezvoltare a comunității creative pentru a oferi oportunități de angajare tinerilor acasă.

Este pentru al treilea an consecutiv când Centrul Artcor adună profesioniștii din industriile creative pentru a prezenta produse, servicii și a discuta potențialul local și de export. Astfel, pe parcursul a trei zile, comunitățile profesioniștilor creativi vor participa la paneluri de discuții, workshopuri, expoziții de artă și performance-uri pe următoarele domenii: design, urbanistică, film, muzică, festivaluri, dezvoltare de jocuri și publicitate.

„În pofida pandemiei, rezidenții centrului Artcor au inițiat mai multe proiecte colaborative și experimentale în domeniul muzicii, designului, realității virtuale, artelor vizuale. Acestea reprezintă de fapt produsul pe care ni l-am dorit prin crearea Asociației COR și a centrului Artcor. Proiectele creative se datorează comunității pe care am reușit să o adunăm la Artcor și pe care vrem să o dezvoltăm și să o promovăm în continuare. Festivalul Industriilor Creative deschide ușile Artcor pentru a prezenta reușitele, potențialul și oportunitățile sectorului creativ, dar și pentru a inspira și crește comunitatea creativă”, spune Viorica Cerbușca, directoarea Centrului Industriilor Creative Artcor.

Pe 2 iunie, Festivalul Industriilor creative din Moldova va fi inaugurat de către Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău Steven Fisher, care va participa la o discuție cu rezidenții centrului Artcor și membrii Asociației COR. Fundația Moldcell a anunțat interesul strategic pentru sectorul creativ, iar Președintele boardului Moldcell Nirvana Chaudhary va participa virtual din Nepal la deschiderea festivalului.

În zilele de 3 și 4 iunie, Artcor va prezenta oportunități de finanțare și studii creative, rezultatele absolvenților cursurilor Școlii Artcor, dar și o conferință pe antreprenoriatul creativ, fiind organizat un Startup Battle. Festivalul va găzdui și un hackathon de virtual production în colaborare cu viitorul centru de producții media MEDIACOR și Universitatea de Stat din Moldova.

Asociația COR este nucleul care mișcă dezvoltarea industriilor creative în Moldova, adunând o comunitate activă de 40 de antreprenori ce activează în sub-sectoarele industriilor creative în țară. Sub egida asociației COR și cu sprijinul financiar al USAID, Suedia și UK, a fost lansat în 2019 Centrul Industriilor Creative Artcor, iar acum este în etapa de construcție cel de-al doilea hub de creație — Mediacor, centrul de tehnologii media. Festivalul industriilor creative va găzdui și un tur deschis al centrului Mediacor, aflat în renovări, pe data de 3 iunie 2021.

Festivalul Industriilor Creative va fi organizat în format hibrid, astfel, anumite activități se vor derula în mediul offline cu prezență fizică, iar evenimentul va putea fi urmărit integral în format online, pe pagina de facebook a Centrului Artcor. De asemenea, pe parcursul lunii iunie vor mai avea loc și alte evenimente conexe care vor implica comunitatea academică și industria vinului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente