(foto) Vehicul poștal care are roți de peste 1.2 metri înălțime! Iată unde se folosește

Parcul natural Yellowstone din Statele Unite ale Americii găzduiește aproximativ 120 de persoane în mod permanent, iar iarna, la această comunitate se poate ajunge doar cu un snowmobil, de regulă.

Drept alternativă există un special pregătit Ford F-550 Super Duty, care, conform The Drive, servește și drept vehicul poștal sau pentru livrări, făcându-l unul dintre cele mai extreme de acest gen de pe planetă.

Pickup-ul masiv se bazează pe un șasiu serios modificat, al cărui principal atu sunt roțile uriașe. Anvelopele Michelin CargoXBIB au o înălțime de aproximativ 1.245 milimetri și o lățime de aproximativ 560 milimetri (560/60 R22.5) acoperă jante din oțel prinse cu câte 10 prezoane! Dimensiunile impunătoare nu indică asupra faptului că au o greutate considerabil de mare, ci pentru a exercita o presiune cât mai mică pe suprafețele acoperite cu zăpadă, sporind astfel aderența.

Pentru a echipa acest Ford F-550 cu astfel de anvelope, s-a văzut necesară modificarea nu numai a butucilor roților, ci și a suspensiilor de pe ambele punți, dar și a mecanismul de direcție. Osia frontală a fost înlocuită cu una Detroit Locker Super 60, iar cea din spate a fost dotată cu stabilizatori Torklift Stableload. Drept rezultat, noua “încălțăminte” a dus la mărirea gărzii la sol cu alți 200 de mm, însă nu fără a schimba arcurile roților și a monta mecanisme de frânare alternative.

Bara frontală a pickup-ului contribuie nu numai la protejarea compartimentului motorului împotriva deteriorării, ci și la accesul în el cu ajutorul unui prag integrat, deoarece înălțimea mașinii a crescut considerabil. Alte praguri s-au văzut necesare de instalat și pentru un acces comod în habitaclu.

Că tot am pomenit de motor, aflați că acest monster truck de dimensiuni reduse este pus în mișcare de un V8 diesel Power Stroke de 6.7 litri, care livrează peste 300 CP și un cuplu maxim de 895 Nm.

Există în total patru oficii poștale în Yellowstone National Park și, atunci când drumurile sunt impracticabile pentru SUV-uri obișnuite, acest pickup le cucerește pe toate de două ori pe săptămână. De fiecare dată trebuie să parcurgă aproximativ 250 de kilometri, transportând, pe lângă corespondență alte provizii și echipamente necesare.

Vezi și: (video) Cel mai extrem curăţător de closete din America! Vezi pe ce traseu este utilizat zilnic

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/