Jaguar I-PACE a devenit primul vehicul electric cu Google Street View și mai are un scop important

Jaguar Land Rover a încheiat cu Google un parteneriat în cadrul căruia pe modelul complet electric Jaguar I-PACE se integrează senzori de măsurare a calității aerului și tehnologia de cartografiere Street View.

I-PACE este primul vehicul complet electric cu Google Street View și va fi folosit nu doar pentru a actualiza Google Maps cu noi date, ci și, în paralel, pentru a măsura stradă cu stradă calitatea aerului din Dublin, inclusiv concentrațiile de dioxid de azot (NO2), dioxid de carbon (CO2) și particule fine (PM2.5).

Modelul Jaguar I-PACE, cu zero emisii, a fost echipat cu senzori mobili dezvoltați de Aclima, care detectează calitatea aerului și pentru următoarele 12 luni va colecta date din Dublin. Partenerii de cercetare științifică ai Google vor analiza datele și vor realiza hărți ale poluării la nivelul străzilor.

Inginerii de la Jaguar Land Rover au instalat tehnologia Google Street View pe vehicul, alături de suporturi noi pentru camera Street View, lunetă nouă care permite cablarea și echipamente de comutare reproiectate pentru a încorpora comenzile Google Street View. Punând accentul pe calitatea aerului, I-PACE oferă funcția de ionizare a aerului și de filtrare a particulelor PM2.5, pentru a îmbunătăți nivelul de confort și de relaxare a ocupanților în habitaclu.

Parteneriatul intervine într-o perioadă în care Jaguar Land Rover își definește strategia de viitor: reinventarea luxului modern cu ample componente de sustenabilitate, experiențe unice pentru clienți și impact social pozitiv – cu angajamentul de a deveni o companie cu zero emisii nete de carbon până în 2039.

Pentru a transpune în practică această viziune, Jaguar Land Rover va colabora cu lideri din industrie pentru a spori sustenabilitatea și a reduce emisiile, precum și pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește noile tehnologii.

Ca parte a programului său Environmental Insights Explorer, Google a încheiat un parteneriat cu Consiliul Local al orașului Dublin, în cadrul căruia cartografiază calitatea aerului la nivel local, astfel încât municipalitatea să poată lua măsuri privind clima și sănătatea.

Google și Consiliul Local al orașului Dublin speră că aceste date vor ajuta oamenii de știință, cercetătorii și factorii de decizie în studiul calității aerului și vor încuraja populația să facă schimbări mici, dar informate în viața de zi cu zi, pentru a contribui astfel la îmbunătățirea acesteia.

Vezi și: (video) Interes uriaș pentru primul Jaguar electric. Cine și pentru ce a comandat 20000 de mașini

Cmentariile sunt închise