Maraton de vaccinare 28–30 mai // Patru tipuri de vaccin disponibile și 20 de puncte de vaccinare la Palatul Republicii

Irina Odobescu
27/05/2021
Foto: MSMPS via Facebook

Al doilea maraton de vaccinare va fi organizat la Palatul Republicii din Chișinău. Peste 100 de lucrători medicali vor vaccina doritorii în perioada 28–30 mai în intervalul orelor 09:00 și 22:00. 

Pe lângă cele 20 de pucte de vaccinare, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare. Totodată, vor fi disponibile următoarele tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac.  

„Vino la maraton alături de întreaga familie și prieteni. Împreună putem reveni la o nouă realitate și un mediu mai sănătos pentru întreaga societate. Putem opri pandemia. Până joi, au fost vaccinate 351.843 de persoane!”, se menționează într-un comunicat emis de Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La Maratonul Vaccinării sunt îndemnați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19. Procesul se va realiza fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

În același timp, își va desfășura activitatea  Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareș 18.

Primul maraton de vaccinare a fost organizat în perioada 21–23 mai cu scopul intensificării imunizării în R. Moldova. 

Irina Odobescu
27/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii