fbpx

Locuitorii unei comune din apropierea Chișinăului riscă fie deconectați de la canalizare din cauza datoriilor unei fabrici avicole

Mai mulți oameni din Floreni, Anenii Noi, riscă să fie deconectați de la rețeaua de canalizare din cauza unei fabrici avicole din localitate, scrie TV8. Potrivit primarului, fabrica ar avea datorii la Apă Canal de peste 12 milioane de lei, pe care refuză să le achite de mai mulți ani. Contactați de sursa citată, reprezentanții avicolei au spus că vor reveni ulterior cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zeci de oameni care locuiesc în blocurile din localitatea Floreni și sunt conectați la aceiași rețea de canalizare cu fabrica avicolă se plâng că ar putea să fie deconectați, din cauza datoriilor acumulate de întreprinderea avicolă. Oamenii cer autorităților să intervină și să facă lumină în acest caz, notează sursa citată.

Aceștia mai spun că, pe lângă faptul că fabrica avicolă ignoră facturile și a acumulat datorii de milioane, varsă în sistemul de canalizare apele reziduale fără să fie filtrate. Potrivit localnicilor, primarul ar fi insistat să pună contor aparte la rețeaua fabricii, însă cei din urmă s-ar fi împotrivit.

Mai mult decât atât, l-au luat la pumni pe primar. Edilul din Floreni spune că a primit nenumărate somații din partea Apă Canal, mai ales în ultima perioadă. Acesta încearcă să ajungă la un numitor comun cu administrația fabricii, însă nu o poate scoate la capăt.

Primarul susține că reprezentanții fabricii inventează diferite motive ca să nu achite datoriile. De partea cealaltă, responsabilii de comunicare cu presa de la fabrica avicolă spun că că vor reveni cu o reacție.

Articole asemănătoare

Back to top button