/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Partidul Politic pentru Oameni, Natură și Animale participă la anticipate alături de o altă formațiune

missing
27 mai 2021, ora 22:39

Partidul Politic pentru Oameni, Natură și Animale (PPONA) va participa pe o listă comună în alianță cu Partidul Politic Democrația Acasă (PPDA) la alegerile parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către președintele partidului politic, Ion Dron.

„Pragul electoral de 5% este cel mai ridicat din cele practicate în comunitatea țărilor Uniunii Europene, iar în condițiile actuale ale Republicii Moldova, potrivit Comisiei de la Veneția, este un exercițiu dificil să fie realizat de către partidele politice. Pragul electoral de astăzi nu contribuie cu nimic la îmbunătățirea calității reprezentării în Parlament în general, nu stimulează activismul civic și politic, nu asigură o mai bună promovare a competenței și a onestității în funcțiile publice”, a menționat președintele formațiunii, Ion Dron.

Totodată, acesta a menționat că „formațiunile politice PPONA și Partidul Democrația Acasă au decis să meargă în alianță în aceste alegeri anticipate, ca prin eforturi și acțiuni comune să reușească o mai mare și calitativă reprezentare a cetățenilor în Parlamentul Republicii Moldova. În același timp, forma de participare definită de PPONA și Partidul Democrația Acasă este un semn că dreapta politică de la Chișinău poate nu numai să se certe între ei, dar are și vocația de a negocia pentru a se uni, într-un interes public. Este o dovada de maturitate politică a liderilor celor două formațiuni, gata să renunțe la interesele de ordin personal, de grup sau de partid atunci când interesele alegătorilor o cer”.

Astăzi, 27 mai 2021, Partidul Politic „Democraţia Acasă” a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

În conformitate cu prevederile legale, în cazul în care un singur candidat depune documentele spre înregistrare, organul electoral se convoacă pentru a-i atribui numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot la poziţia a 11-a.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali, iar 3 dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram