Încă un medic-veterinar, reţinut în dosarele certificatelor sanitare. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore

Un alt medic-veterinar din cadrul Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău a fost reţinut, în această dimineaţă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este cercetat penal în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare. Bărbatul are statut de bănuit pentru acte de corupţie şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Foto:

Amintim că ieri, două persoane au fost reţinute, fiind cercetate pentru acte de corupţie, manifestate prin estorcarea sistematică de mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei şi un medic-veterinar oficial al aceleiaşi subdiviziuni din cadrul ANSA.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte 3 persoane puse sub învinuire (arestate la domiciliu). 

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală. 


Pub