Supermaraton în Republica Moldova: Sportivii au înregistrat cinci recorduri naționale

Campionatul open al R. Moldova la Supermaraton a întrunit sportivii care au  participat la 3 probe: alergare timp de 6, 12 și 24 de ore. Câștigătorii au fost stabiliţi în dependenţă de distanța parcursă în timpul alocat. Pe lângă sportivii moldoveni, au participat și alergători din România, Ucraina și Elveția.

Foto:

Echipa de Maraton Sri Chinmoy şi Federaţia de Atletism din Republica Moldova au desfăşurat ediţia a 23-a a Campionatului open al Republicii Moldova la supermaraton în Parcul Valea Morilor din Chişinău

La proba de 24 ore, Vadim Balan, reprezentant al clubului sportiv Știința din București, a stabilit un record de 226,5 km. Al doilea în concurs a fost Vitali Crupenencov din Chișinău, cu un rezultat de 186,5 km. Pe locul 3, un alt sportiv din Chișinău, Ion Guţu – 169 km. Câștigătoarea cursei feminine a fost Natalia Zbîrnea, care concurează și pentru clubul român Știința, cu un rezultat de 154,6 km.


Piotr Cociuc din Chișinău a stabilit recordul național și recordul cursei de 12 ore cu 148,3 km. Pe locul doi s-a plasat sportivul din Rezina, Vasile Olaru cu rezultatul de 122,9 km, iar pe poziţia a treia sportivul din Chișinău Alexandru Untila – 119,3 km. Cea mai bună între femei a fost reprezentanta Ucrainei Viktoriia Nikolaienko, cu un record al competiției de 126,7 km. A doua a fost Eugenia Baltag din Chișinău cu un nou record național de 108,1 km şi pe locul 3, încă o reprezentantă a Capitalei – Veronica Gutsu-Serdţa cu 91,3 km.


În cursa de 6 ore, recordul Moldovei și recordul competiției a fost stabilit de Vitalie Gheorghiţă cu un rezultat fenomenal de 84,3 km. Stanislav Cij din Chișinău a ocupat locul 2 cu 66,4 km. Ion Dicusari din Horeşti, care a alergat 65,5 km, a ocupat locul 3. Natalia Lefter a stabilit noul record național la femei – 59,9 km. A doua a fost sportiva din Rîbniţa, Victoria Trofimova – 55,7 km şi a treia – alergătoarea din Chișinău Alina Rusu – 53,5 km.

Supermaratonul de la Chișinău este cea mai veche cursă ultra din țară, care se organizează începând din anii 1980. Pista reprezintă un cerc mare în jurul lacului din parcul Valea Morilor, cu lungimea de 2607 metri. 



Pub