(video) Troleibuzul și autobuzul, care au devenit puncte de vaccinare au pornit prin oraș. Oamenii au făcut coadă. Iată itinerarul și orarul

Primăria municipiului Chișinău lansează primele 2 puncte de vaccinare mobile:un troleibuz și un autobuz, dotate și asigurate cu personal calificat, pentru a asigura vaccinarea tuturor doritorilor din oraș și din suburbii, în apropierea locului de trai sau de serviciu.

Foto:

Ion Ceban: Autobuzul și troleibuzul vor staționa pentru vaccinare atât timp cât va fi nevoie,toate mijloacele care pot fi puse în aplicare trebuie să le folosim. Această inițiativă are menirea de sensibilizarea a oamenilor trebuie să se vaccineze.Troleibuzul va staționa acolo unde este aglomerația mai mare autobuzul va merge în suburbii. Doritori se pot vaccina doar cu buletinul. Avem vaccinuri suficiente și diferite, în limita disponibilității- CoronaVac, AstraZeneca și Pfizer. 

 Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, menționează că aceste servicii sunt  prestate de medici specialiști și cu vaccinuri calificate.  „Dacă autoritățile publice locale din alte regiuni vor dori să implementeze asemenea proiect, noii  le vom oferi suportul”.  Ei precizează că este  „un proiect de durată pentru a acoperi numărul necesar de persoane vaccinate, sunt vaccinuri suficiente.” Echipele medicale vor fi din sectoarele în raza cărora se vor afla unitățile de transport, care sunt dotate cu  frigider, aer condiționat, spălător de mâini și   conexiune la internet. Troleibuzul se va deplasa conform rețelelor electrice, autobuzul este  mai mobil. Vom face tura suburbiilor timp de o zi.

 Iar procesul de monitorizare a reacțiilor adverse va fi efectuat pe loc, unde  este amenajată zona de triaj,  zona de vaccinare și zona de  monitorizare. 




Pub