(video) Droguri din Ucraina în Moldova: O nouă rețea de trafic de droguri de peste un milion de lei, demascată de oamenii legii

O rețea de distribuire a drogurilor, gestionată prin aplicația Telegram, a fost destructurată de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Foto: politia.md

Grupul infracțional, din care face parte un bărbat de 26 ani și o femeie de 27 ani, era specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online.

În cadrul acțiunilor polițiștii au stabilit că, suspecții aveau rolul de a transporta drogurile din Ucraina în Republica Moldova și de a le transmite spre comercializare.

Întreaga rețea era gestionată prin Telegram, iar utilizatorii primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor de la operator.

Drogurile erau aduse în Republica Moldova pe cale de contrabandă din Ucraina, prin autobuzele de rută, fiind camuflate în obiecte de uz casnic. Unul dintre suspecți, la fiecare operațiune era în calitate de pasager pentru a supraveghea coletul la trecerea frontierei de stat.

În cazul în care drogurile erau depistate, pasagerul informa curierul să nu vină să ridice coletul ca să nu fie reținut de poliție.

Ca urmare a intervenției poliției, suspecții au fost reținuți după ce au transportat drogurile și se aflau la domiciliul lor temporar din municipiului Chișinău, pregătind transmiterea drogurilor către dealeri.

În cadrul perchezițiilor efectuate, patru la număr, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP (sare - соль) cu masa totală de peste 2kg, telefoane mobile, cartele SIM, utilizate pentru înregistrarea portmoneelor electronice, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 2000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.200.000 lei, un gram de PVP era vândut cu 600 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.



Pub