Furau telefoane mobile de la șoferii de taxi. Trei minori, reținuți și cercetați penal pentru jafuri

Trei minori, cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru, pentru comiterea a trei jafuri. Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Foto: Captură video

Minorii în perioada 10-11 mai, pe timp de noapte au comis trei infracțiuni de jaf. Aceștia comandau un taxi, ulterior ajungând la locul destinat în mod deschis sustrăgeau telefoanele mobile ce aparțin firmei de taxi cât și conducătorilor, după care fugeau într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat de tineri a fost estimat la 13 mii lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală suspecții în comiterea infracțiunilor au fost identificați, localizați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată, polițiștii au depistat și ridicate bunurile sustrase.

Actualmente minorii sunt cercetați în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare pentru faptele comise ei riscă de la 5 la 7 ani de închisoare. 


Pub