(video) Ședința Guvernului s-a încheiat. Miniștrii interimari se întrunesc mâine pentru a examina repetat trei proiecte

Ședința Guvernului din 26 mai s-a încheiat. Mâine, miniștrii interimari se vor întruni din nou pentru a examina trei proiecte de hotărâri, care nu au găsit consens în ședința de astăzi. Pe ordinea de zi au figurat 24 de subiecte.

Foto: UNIMEDIA

(16:23) Ședința Guvernului s-a încheiat.

(16:13) Guvernul anunță că va convoca ședință aparte pentru proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al unsprezecelea Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democrat și proiectul cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării celui de-al unsprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creşterea comerţului.

(16:03) Se examinează proiectul cu privire la negocierile asupra proiectului celui de-al unsprezeceleaAmendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă, semnat la Chișinău la 28 septembrie 2016.

(15:53) Se propune spre aprobare proiectul cu privire la transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a unui teren. Proiectul are drept scop crearea condițiilor necesare pentru activitatea în postul vamal Sculeni, a subdiviziunii Agenției Naționale pentru Siguranța Elementelor, în vederea realizării atribuțiilor de implementare a politicilor statului în domeniul orientației spre garantarea siguranței alimentelor și a calității produselor alimentare, precum și protecția consumatorului în domeniul alimentar.

(15:49) A fost aprobat proiectul cu privire la transmiterea unor unități de transport (număr unic 52/MSMPS/2021)

(15:46) Proiectul cu privire la transmiterea unor unități de transport (număr unic 52/MSMPS/2021), a fost aprobat.

(15:43) A fost aprobat proiectul cu privire la transmiterea unor bunuri imobile și modificarea unor hotărâri ale Guvernului (număr unic 22/MEI/2021).

(15:40) A fost aprobat proiectul cu privire la abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 600/1997 privind reglementarea consumului de resurse energetice, apă şi canalizare în sistemul bugetar (număr unic 7/MF/2021).

(15:34) Miniștrii interimari au avizat pozitiv pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 246/2010 cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică şi investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale.

(15:32) Proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare (număr unic 62/MF/2021) a fost aprobat.

(15:27) Cabinetul de miniștri interimari a aprobat proiectul pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 128/2014 privind platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud) (număr unic 90/CS/STISC/2021).

(15:24) A fost aprobat proiectul, prezentat de Olga Cebotari, cu privire la aprobarea Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2021 (număr unic 145/CS/2021).

(15:17) Proiectul cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului (număr unic 78/MECC/2021), aprobat de miniștri interimari.

(15:09) Referitor la cadre. Se prezintă pentru examinare și aprobare propunerea MAEIE privind numirea lui Dumitru Braghiș, ambasador extraordinar și plenipotențiar al RM în Republica Populară Chineză în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al RM în Republica Socialistă Vietnam prin cumul cu reședința la Beijing, înaintând președintelui R. Moldova decretul respectiv.

(15:07) Se atestă o situație epidemiologică cu dinamica pozitivă. 8% din populația țării este vaccinată.

(15:06) Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, menționează că, Guvernul interimar face tot posibilul ca să purceadă cât mai rapid la distribuirea motorinei, oferite de România, destinate agricultorilor afectați de secetă, către beneficiari.

(15:04) Ședința Guvernului a început.

UNIMEDIA transmite live:



Pub