(video) Lukașenko despre aterizarea avionului Ryanair la Minsk: „Am acționat legal, protejând oamenii”

Potrivit președintelui, acțiunile sale erau legale, menite să protejeze oamenii în conformitate cu regulile internaționale. El a spus că mesajul despre alerta cu bombă a avionului, a venit din Elveția.

Foto:

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că a acționat în cadrul legii în incidentul cu aterizarea avionului Ryanair, după care fostul redactor-șef al canalului Telegram Nexta Roman Protasevici a fost reținut. El a spus acest lucru la o întâlnire cu parlamentarii.

„Avionul a aterizat în apropierea centralei nucleare din Belarus. Ce se întâmpla dacă sistemele de securitate ale centralei nucleare ar fi puse brusc în alertă maximă? Am acționat legal, protejând oamenii, conform tuturor regulilor internaționale”, a declarat președintele (Citat de postul TV ONT).

Potrivit acestuia, mesajul despre exploatarea avionului a venit din Elveția, a fost primit simultan de aeroporturile din Atena, Vilnius și Minsk. După ce a fost predat, echipajul, potrivit lui Lukașenko, „s-a consultat cu proprietarii avionului”, precum și cu aeroportul din Vilnius, dar a decis să aterizeze avionul la Minsk.

Președintele a negat, de asemenea, rapoartele conform cărora un MiG-29 a forțat avionul Ryanair să aterizeze și le-a numit „minciuni absolute.” 



Pub