(video) George Simion l-a confundat, de la tribuna Parlamentului, pe Mihai Eminescu cu poetul băcăuan Marian Bamboi
George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut o gafă la tribuna Parlamentului. A recitat versuri despre care a spus că sunt ale poetului Mihai Eminescu, dar care au fost scrise de fapt de un poet băcăuan obscur pe nume Marian Bamboi, relatează G4Media.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Confuzia a fost făcută în discursul susținut de Simion în plenul Parlamentului, după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus el.

Aceste versuri nu au fost scrise însă de Eminescu, ci de Marian Bamboi, un poet din Bacău. Poezia se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt” și este scrisă având ca sursă „Luceafărul”.

Momentul discursului lui Simion este la minutul 49 al înregistrării video.



Pub